{"status":"ok","elements":"
\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"Contemporary<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Tranby Mews, Clapton E5<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

This project is a roof extension to add an additional floor to an existing private mews house (circa 1980). The existing mews house is a two storey white painted rendered semi-detached dwelling with a similar pair of dwellings set immediately behind to the east. The homeowner\u00a0has lived in the area for a number of years. He likes the area and the house and is keen to stay, but requires additional space to make the property suitable for his current needs. It is not possible to extend the property outwards. The adjacent buildings to the south and west are three storeys […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"Hardcastle<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Architects design studio<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

This is the excavation and conversion of an\u00a0existing basement storage area\u00a0below a Victorian terraced house in Hackney, East London. The basement was excavated to achieve\u00a0sufficient head room\u00a0and new structure installed to the support the house above. A\u00a0drained cavity membrane\u00a0and pump system was used to ensure the basement was fully\u00a0waterproof.\u00a0A new front lightwell\u00a0and rear window provide a\u00a0good level of daylighting and views out augmented with uplighters washing the walls and ceiling.\u00a0A cement based wearing screed with underfloor heating was used for the floor finish. The studio was fitted out with bespoke built-in perimeter desking, storage wall and\u00a0kitchenette. Completed Jan 2013.<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n House re-modelling, East London<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

The existing house is a period\u00a04 storey terraced house in Hackney East London.\u00a0The householder approached us to re-model the entire house suitable for contemporary city living. A number of proposals were looked at re-organising the house to various extents. The final proposal shifts the stair to the rear rising through a\u00a0full height lightwell using screen printed glazing to filter views and daylight in and out. A top floor solarium is\u00a0added with external terrace for private city sun bathing during the summer months. All of the interior is fully re-modelled and contemporary in style to\u00a0suit current lifestyles. Private client<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Elderfield Road, Clapton E5<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

Planning approval has been granted for a new 3 bedroom house in Lower Clapton, East London. The house occupies a vacant site at the end of a large garden adjacent to an end of terrace Victorian house. The new house is contemporary and designed to sit comfortably in its context. The ground floor is open plan living space with access to two glazed courtyards and filling the footprint of the site. A smaller rectilinear two storey pre-patinated copper clad upper element sits above and contains the bedroom spaces. Construction is planned to start on site in 2019. Private client. Planning […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Loft Conversion, East London<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

Loft conversion with rear dormer extension recently completed in Walthamstow E17, East London to create a\u00a0master bedroom space with ensuite. Loft conversions are a\u00a0cost effective way to extend a house\u00a0if the existing\u00a0roof is suitable and the ridge\u00a0high enough. For this project the loft floor and ceiling to the 1st floor bedrooms below had to be\u00a0lowered\u00a0as the existing roof space was marginally too low. A full width dormer extension\u00a0carried out under permitted development rules was added to the rear and a certificate of lawfulness secured (to avoid potential future conveyancing problems). A large window and rooflight together with light coloured finishes […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"residential<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Powell Road, East London<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

This new-build mixed-use project provides a mix of 1, 2 & 3 bedroom dwellings over 3 floors to provide 4 no. dwellings and a separate B1 business unit at ground floor level on a restricted urban infill site. All dwellings have been designed in accordance with\u00a0the GLA Housing Standards SPG and\u00a0Lifetimes Homes Standards. The\u00a0ground floor dwellings has been designed to be fully accessible for wheelchair users. The existing site is used for car repairs and is not appropriate for\u00a0the location surrounded by residential properties and gardens.\u00a0The site is in a poor state of repair and it has not been possible\u00a0to […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Haus Sorge, N\u00fcrnberg<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

This is a collaboration with In.kognito Architektur for a private house on the outskirts of N\u00fcrnberg. The design responds to the clients particular requirements and to house part of their growing art collection. The house is organised around a double height central glazed courtyard with tree that is open to the outside.\u00a0The living spaces are open plan arranged\u00a0around the glazed courtyard at ground level, with bedrooms, studio and guest room at 1st floor, and a basement level for storage, services and a fitness room. Durable natural materials \u2013 timber, concrete, stone, glass \u2013 are used\u00a0throughout. Private client. Completed July\u00a02015. \u00a0\u00a0 […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Kitchen extension and new bathroom<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

The refurbishment and extension to an early Victorian mid-terraced house, located in a conservation area. Planning approval for a rear single storey extension was achieved to extend the kitchen to include a dining\/living space. The extension is contemporary in style and designed to contrast with the original house. The elevation overlooking the garden is fully glazed with folding\/sliding doors, the roof is zinc with a large central rooflight. The existing side masonry wall was fully opened up and the kitchen fitted out to create a single large family space. The bathroom was relocated. It is compact but well laid out […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>