{"status":"ok","elements":"
\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Edmonton County School, Enfield, London<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

Hardcastle Architects were commissioned by the Edmonton County School in January 2012 to re-design the entrance, reception, and staff spaces for their Bury Campus site. The intention was to re-lay out the spaces and provide an open welcoming reception with good quality work spaces for the administration and teaching staff. The building was stripped back to its structure and the majority of services removed. Asbestos was also identified and safely removed. The work was successfully completed on time and budget to a high standard of finish and handed back to the school in time for the second half of the […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n New Secondary School Library<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

Following the transformation of the Edmonton County School Bury Campus entrance, Hardcastle Architects were appointed to re-model the Cambridge Campus library. The library is a well-lit double height space that was originally used as a gym. There was (just) sufficient\u00a0headroom\u00a0to insert a new mezzanine level to provide additional reading and study space and increase the amount of shelf space for books. The new mezzanine and stair are fabricated from slim steel sections that remain exposed with a durable paint finish.\u00a0The glazed balustrade and book shelves are arranged to provide good supervision from the librarian’s desk.\u00a0Perforated timber panelling was used for […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"Hardcastle<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Walthamstow Allotments Community Shed<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

A community funded and built shed for meetings at a North London allotment site. Funding was part donation of materials, and the building work was carried out by the allotment members. Completed 2006<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Elderfield Road, Clapton E5<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

Planning approval has been granted for a new 3 bedroom house in Lower Clapton, East London. The house occupies a vacant site at the end of a large garden adjacent to an end of terrace Victorian house. The new house is contemporary and designed to sit comfortably in its context. The ground floor is open plan living space with access to two glazed courtyards and filling the footprint of the site. A smaller rectilinear two storey pre-patinated copper clad upper element sits above and contains the bedroom spaces. Construction is planned to start on site in 2019. Private client. Planning […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Haus Sorge, N\u00fcrnberg<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

This is a collaboration with In.kognito Architektur for a private house on the outskirts of N\u00fcrnberg. The design responds to the clients particular requirements and to house part of their growing art collection. The house is organised around a double height central glazed courtyard with tree that is open to the outside.\u00a0The living spaces are open plan arranged\u00a0around the glazed courtyard at ground level, with bedrooms, studio and guest room at 1st floor, and a basement level for storage, services and a fitness room. Durable natural materials \u2013 timber, concrete, stone, glass \u2013 are used\u00a0throughout. Private client. Completed July\u00a02015. \u00a0\u00a0 […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Twin Group HQ and language school<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

The Twin Group appointed Hardcastle Architects to design and oversee their\u00a0New HQ and language school, and to\u00a0relocate its London head office and school from its current location in Lewisham, to a brand new building in Greenwich Square, London SE10.\u00a0Having been based in Lewisham for 15 years, the move is a huge step for Twin as a business and language school. It will mean that they can increase the number of students that they receive each year, and will be able to offer their students modern facilities in a new school close to Central London. The new office and school is […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"Kitchen<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Milton Grove, Stoke Newington N16<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

Milton Grove is the refurbishment and extension of a four storey period terraced town house.\u00a0Milton Grove is a quiet residential street in Stoke Newington N16 to the south of Clissold Park. The existing house has a lower ground level with its own front entrance and access to the garden at the rear. As existing this floor was used as bedrooms. The upper ground floor is the main entrance level with kitchen and dining. The upper floors as existing contained the main living room and bedrooms. The house was re-organised and extended at the rear to create a large open plan […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>

\n
\n \n\t\t\t\t\t
\n \"\"<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t \n\t\t
\n Kitchen extension and new bathroom<\/a>\n <\/div>\n \n\t\t
\n

The refurbishment and extension to an early Victorian mid-terraced house, located in a conservation area. Planning approval for a rear single storey extension was achieved to extend the kitchen to include a dining\/living space. The extension is contemporary in style and designed to contrast with the original house. The elevation overlooking the garden is fully glazed with folding\/sliding doors, the roof is zinc with a large central rooflight. The existing side masonry wall was fully opened up and the kitchen fitted out to create a single large family space. The bathroom was relocated. It is compact but well laid out […]<\/p>\n <\/div>\n \n <\/div>\n<\/div>